Zoeken
Nieuw in Rainbow - november 2023
Vers van de pers! Er zijn weer vier heerlijke nieuwe boeken verschenen deze maand. 

Nieuw in Rainbow - november 2023

Gepubliceerd op 6 november, 2023 om 08:18

Colson Whitehead won met De jongens van Nickel de Pulitzerprijs. Dit hartverscheurende verhaal gaat over de tuchtschool Nickel, waar zwarte jongens worden mishandeld door hun witte bewakers. De zesteinjarige Elwood en zijn vriend Turner koesteren maar één wens: ontsnappen uit Nickel.

Voor liefhebbers van de dierenverhalen van Toon Tellegen en De kleine prins is er Een winter in Parijs. Paras is een jong racepaard dat ten westen van Parijs woont. Op een middag duwt ze haar staldeur open en dwaalt ze nieuwsgierig naar het duizelingwekkende Parijs. Ze geniet van het vrije leven met nieuwe vrienden in de parken van de stad. Alles verandert wanneer Paras een jongen ontmoet, Étienne. Terwijl het koude kerstweer nadert, bloeit er een onwaarschijnlijke vriendschap op. Maar hoelang kan een kleine jongen een weggelopen paard in Parijs verborgen houden?

In Selma roept Carolijn Visser op meesterlijke wijze de sfeer op van het schrale, revolutionaire Peking. De joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen bouwden ze een bestaan op in het China van Mao. Selma en haar gezin werden slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat, de Culturele Revolutie betekende uiteindelijk de ondergang van het hele gezin.

Met onderkoelde humor, historsiche feitenkennis en de naodige relativering buigt Maarten van Rossem zich in Van Rossem houdt je scherp over politieke kwesties en maatschappelijke vraagstukken zoals alleen hij dat kan. Van Rossem schijnt zijn licht over uiteenlopende thema's, zoals de afbrokkeling van de Amerikaanse hegemonie, technologische vooruitgang en de Nederlandse parlementaire democratie. 

Meer actueel
Lees de brief van Lara Jean aan Peter Kavinsky

Lees de brief van Lara Jean aan Peter Kavinsky

Deze maand verscheen Aan alle jongens van wie ik hield in Rainbow, bekend van de Netflix-film To All The Boys I’ve Loved Before!

Lees meer »

De mooiste omslagen in Rainbow: fictie editie

De mooiste omslagen in Rainbow: fictie editie

Het oog wil ook wat: dit zijn wat ons betreft de mooiste boekomslagen!

Lees meer »

Quiz: hoe goed ken je deze populaire boeken?

Quiz: hoe goed ken je deze populaire boeken?

Tijdloze klassiekers, spannende thrillers, ontroerende liefdesverhalen en aangrijpende geschiedenissen: er zijn talloze boeken die onze harten hebben veroverd. Maar hoe goed herinner je je sommige van deze populaire verhalen echt? Het is tijd om je kennis op de proef te stellen met deze boekenquiz!

Lees meer »

Back to school met de leukste Rainbows

Back to school met de leukste Rainbows

September is aangebroken: de vakantie is voorbij en de schoolboeken mogen weer tevoorschijn komen.

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws