Boekcover Legendarische Wielerkampioenen

Aart Aarsbergen en Peter Nijssen
Legendarische Wielerkampioenen
ISBN: 9789041711656

Oorspronkelijke Nederlandse uitgave:


Rainbow Pocketboek nr: 1159
Prijs: € 15

De europrijzen gelden voor de Nederlandse markt.

Het boek
Grote renners winnen grote wedstrijden; grote wedstrijden leveren grote winnaars op. Dit adagium vormde het uitgangspunt van Legendarische wielerkampioenen. Aart Aarsbergen en Peter Nijssen schetsen in 119 levendige portretten de allerbeste renners die deze sport groot hebben gemaakt. Door ze chronologisch te presenteren ontrolt zich het caleidoscopische verhaal van 125 jaar wielersport. Er is geen sport waarover zoveel verhalen te vertellen zijn. Verhalen over klinkende overwinningen, indrukwekkende solo’s, tweestrijd, saamhorigheid, maar ook over levensgevaar, broedermoord, gestolen zeges, dood en bedrog.
Deze herziene, uitgebreide en geactualiseerde versie van het eerder verschenen De grootste wielerkampioenen is een overzichtswerk met een grote reikwijdte: het eerste Nederlandstalige boek dat de héle wielersportgeschiedenis omvat. Een overrompelend compleet boek.

De pers
‘Een absolute aanrader.’ Gazet van Antwerpen

‘Verpletterend volledig.’ de Volkskrant

De auteur
Peter Nijssen (1961) is neerlandicus en uitgever van De Arbeiderspers. Aart Aarsbergen (1953) is historicus en hoofdredacteur van National Geographic Magazine, Traveler en Historia.

Thema